Studera på distans

Hur fungerar det att studera på distans och är det något för dig? I dagens samhälle blir det allt vanligare att studera med hjälp av en dator och internetuppkoppling. Det banar väg för en rad möjligheter för alla inblandade, både för lärare och elever. Numera behöver du inte ens befinna dig i samma land som dina klasskamrater och närmsta strand kan bli platsen för dagens skrivuppgift. I takt med att marknaden för distansundervisning växer hittar du också fler resurser på nätet om du är intresserad av att testa denna undervisningsform. Det är dock fortfarande bäst att kolla med Centrala Studiestödsnämnden när du har några frågor, kanske är du också berättigad studiemedel?

Ta ansvar för och effektivisera din vardag

Är du en av dem som behöver en chef som vakar över dig för att du ska jobba? Sanningen är att vissa behöver en auktoritet som motiverar dem att producera eller gå upp på morgonen. Sedan finns det några som gör mesta möjliga av situationen och hela tiden letar efter möjligheter, som med en dieseltrim där du optimerar din motor och effektiviserar fordonets presentanda. Vilken av dessa grupper tillhör du själv? Om du redan är van vid att ta eget ansvar och gå upp i tid kanske distansplugg är något för dig. Det skulle i så fall betyda att du själv bestämmer när du går upp, mellan vilka timmar du arbetar och när du känner att det är färdigstuderat. Om du dessutom har studiemedel kan du också ha bra koll på din inkomst och ekonomiska situation. Eftersom du inte ens behöver befinna dig i Sverige kan du minska utgifterna genom att bo i ett billigare land i exempelvis Asien eller Sydamerika.

molnlyckeakademierna2.se

Studera på distans – Utomlands!

Digitala nomader har blivit något av ett inneord. Det betyder att man arbetar, eller studerar, var man än befinner sig med sin dator. Vissa väljer att vara på en och samma plats, andra flyttar från stad till stad eller land till land samtidigt som de tjänar pengar eller läser kurser. Surfa runt på nätet för att finna inspiration och bli motiverad att testa på det själv. Har du ett antal kurser som du behöver läsa upp eller finns det en kurs på Folkhögskolan som verkar extra spännande? Varför inte kombinera det med en utlandsresa och bege dig till ett varmare land? Med hjälp av en dator kan du exempelvis träna muay thai i Thailand eller dansa tango i Argentina samtidigt som du på kvällarna studerar ditt valda ämne. Att plugga på distans är ett utmärkt sätt att uppleva en ny kultur och lära sig nya saker på en och samma gång. Utnyttja dina möjligheter och bege dig ut i världen redan idag. Nya äventyr väntar!

magazinum